Χριστίνα Χρυσούλα Δένη

Συνεδρίες Δια Ζώσης και Μέσω Διαδικτύου

Συνεδρίες Δια Ζώσης και Μέσω Διαδικτύου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΕΝΗ

Κλινική Ψυχολόγος ΑΠΘ

Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (217775/9144/2019).

Η κλινική μου εμπειρία έχει αποκτηθεί μέσα από τη συνεργασία με το κέντρο ημέρας “Εστία”, τη Μονάδα Παιδιού-Εφήβου του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.), το Ψυχιατρικό Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης 424 και την Μ.Κ.Ο Άρσις.

Από το 2020, μέσω της κλινικής μου πρακτικής, παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και εφήβους. Είμαι επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο όπου αναλαμβάνω την υποστήριξη ενηλίκων και εφήβων και τη συμβουλευτική γονέων, δια ζώσης και διαδικτυακά. Ειδικεύομαι σε δυσκολίες ψυχικής υγείας όπως: Άγχος, Φοβίες, Κρίσεις πανικού, Κατάθλιψη, Διατροφικές διαταραχές, Διαταραχές προσωπικότητας, Προβλήματα σχέσεων, Πένθος. Επίσης, έχω συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών, αναλαμβάνοντας την ομαδική και ατομική συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα, ασχολούμαι με την ψυχοεκπαίδευση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιώντας επισκέψεις σε σχολεία.

Η μεταπτυχιακή μου έρευνα αφορά την εμπειρία θεραπευτών από τον συντονισμό διαδικτυακών ομάδων κατά την διάρκεια της πανδημίας και παρουσιάστηκε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της ΕΛΨΕ.

Στην ψυχοθεραπευτική μου πρακτική ακολουθώ την ψυχοδυναμική προσέγγιση στην οποία συνεχίζω την κατάρτισή μου μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Βορειοελλαδίτικης Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, και εργάζομαι με συνεχή εποπτεία και προσωπική θεραπεία. Την περίοδο αυτή, παρακολουθώ το μονοετές πρόγραμμα επιμόρφωσης «Εισαγωγή στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία γονιού-βρέφους», από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.